back

Терорист небезпечний для всіх. Ступінь небезпеки визначає лише час, – В’ячеслав Чаус делегатам Міжнародного Саміту міст та регіонів

08-05-2024 | 18:00

Представники іноземних делегацій у рамках проведення Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сьогодні відвідали Чернігівщину.

Візит розпочали з сумнозвісного підвалу школи у Ягідному, також побували в Обласному молодіжному центрі, що зазнав критичних руйнувань; та Чернігівському професійному будівельному ліцеї.

«Наша співпраця з Чернігівщиною не така масштабна, як з іншими регіонами, що постраждали від російської агресії. Однак вона є. І є плани її розширювати. Зокрема щодо освітніх обмінів для дітей. Окрім того, і в Франції є ті, хто готовий зараз приїхати до України, щоб особисто засвідчити підтримку. Цих делегатів, серед іншого, обов’язково треба везти в Ягідне», – акцентувала представниця благодійної організації «Європрихисток» (Франція) Юляна Химчук-Трезор’є.

 Представники громадських об’єднань з Франції та Німеччини також поспілкувалися з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом.

«Чернігівщина має чимало партнерів, але я завжди виділяю трьох наймасштабніших у своїй підтримці. Це Латвія, Німеччина та Франція. Дуже цінно у такий пам’ятний день зустрічати когось вперше, когось вкотре представників саме цих країн», – наголосив В’ячеслав Чаус. – «Завдяки підтримці урядових та неурядових організацій зокрема і зазначених країн нам вдалося відновити багато всього. І лише за підтримки усіх держав нам вдасться зупинити терориста».

Зібрання актуалізувало потреби області та безпекову ситуацію станом на зараз. Говорили про важливість не лише фінансової (ресурсної) підтримки, а й про психологічну та моральну складову. Йшла мова і про підсилення «українського голосу» у світі.

«На Чернігівщині я вперше. Їдучи сюди, ставила за мету знайти для себе ще більше аргументів, аби переконати партнерів в Німеччині допомагати Україні тут і зараз. Як на мене, потужним фактом є те, що майже увесь бізнес залишився працювати або відновлюється саме тут», – зауважила голова правління німецько-українського товариства «Синьо-жовтий хрест» Лінда Мей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації