back

Підтримати постраждалих від насильства: Чернігівська ОВА та Фонд ООН у галузі народонаселення реалізують черговий проєкт

01-02-2023 | 15:46

Чернігівська ОВА продовжує співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA Ukraine) щодо удосконалення роботи мережі підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 

Так, восени минулого року завдяки такій співпраці та небайдужості низки благодійників було створено першу в області кімнату кризового реагування для людей, які потерпають від насильства. Зараз же розпочалася реалізація спільного проєкту з розгортання консультативних сервісів на базі денного центру з «кризовою кімнатою».

Фінансує проєкт UNFPA Ukraine (ремонт приміщення поруч із «кризовою кімнатою», його облаштування і оснащення технікою, заробітна плата працівників на початковому етапі). 

Днями заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк разом з представниками Фонду оглянули приміщення, що слугуватиме майданчиком для організації доступного та безпечного простору, де у комфортних умовах постраждала особа зможе отримати комплексну безоплатну допомогу. 

На даний час «кризова кімната» у Чернігові тимчасово не приймає клієнтів з технічних причин. Невдовзі вона відновить свою роботу – про це буде повідомлено додатково.

Довідково. Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами UNFPA працює у 150 країнах. Зокрема в Україні — з 1997 року. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації