back

Фтизіатричне відділення Чернігівської обласної лікарні повноцінно відновлює свою роботу

03-02-2023 | 13:33

Сьогодні із завершенням внутрішніх ремонтних робіт у приміщенні фтизіатричного відділення Чернігівської обласної лікарні ознайомилися заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк та представники делегації глобальної гуманітарної некомерційної організації «Міжнародний медичний корпус» (ММК). За кошти цієї організації і провели ремонт у будівлі, де розміщується відділення.

Читати також: В’ячеслав Чаус: Не лише відновлюватися, а й розвиватися.

Фактично відділення розпочне свою повноцінну роботу наступного тижня. Тоді ж відбудеться переміщення туди пацієнтів. Саме відділення розраховано на 40 фтизіатричних ліжок, у тому числі 3 ліжка інтенсивної терапії. Також планується організація роботи ендоскопічного кабінету, прийом лікаря-гінеколога, пульмонолога, проведення рентгенологічних обстежень та ультразвукової діагностики.

Жанна Шерстюк подякувала представникам ММК - медичному координатору в Україні Мішель Гоннет та польовому координатору в Чернігівській області Ендрю Раяну - за надану їхньою організацією допомогу у ремонті приміщення для відділення.

— Ми зацікавлені у допомозі з боку «Міжнародного медичного корпусу» для відновлення певних напрямків медичної сфери області. Серед них, безумовно, фтизіатрія, — відзначила Жанна Шерстюк.

— Я дуже щасливий бачити результати робіт з відновлення цієї будівлі, ми всі дуже багато над цим працювали. Ви — експерти своєї справи, ви тут плідно працюєте, а ми просто вам допомагаємо, — звернувся до працівників фтизіатричного відділення Ендрю Раян.

Принагідно, сторони обговорили питання подальшої співпраці, зокрема, допомоги з боку ММК у відновленні повноцінного функціонування фтизіатричної служби області. Так, нині особливо актуальне питання забезпечення фтизіатричного відділення транспортом для виїзних бригад. Серед планів у цьому році — відновлення роботи пересувного флюорографа для своєчасного виявлення туберкульозу серед груп ризику у віддалених населених пунктах області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації