back

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій

23-04-2024 | 17:07

Сьогодні у дев'яти громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. У відкритті однієї з них – в Острі Чернігівського району – взяли участь начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, очільник Головного управління Нацполіції в області Іван Іщенко, представники місцевої влади та мешканці громади.

"Безпека людей – понад усе. І наразі, коли в країні триває війна, утримувати порядок у відносному тилу дуже важливо. З цим допомагає проєкт «Поліцейський офіцер громади». Від сьогодні зі своїм «шерифом» і Остерська громада, з чим і вітаю всіх жителів. Дякую причетним до реалізації ініціативи", – зазначив В’ячеслав Чаус.

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" (ПОГ) реалізує Національна поліція України за підтримки міжнародних партнерів у тісній співпраці з територіальними громадами. Мета ініціативи – покращити поліцейський сервіс шляхом наближення поліції до людей. Нині на Чернігівщині проєктом охоплено 21 громаду, в яких працює 24 поліцейських офіцери.

"Мешканцям прикордонної Чернігівщини вкрай важливо почуватися захищеними та знати, що цілодобово поруч є офіцер поліції, який може прийти на допомогу у будь-якій ситуації. ПОГ – це той, хто живе життям своєї громади та служить людям під гаслом «Я тут!». Спільно з органами місцевого самоврядування ми створюємо безпекове середовище та умови для комфортного життя громадян. Відкриття дев’яти поліцейських станцій в області – важливий крок у цьому напрямку. Дякую кожному за підтримку в реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади»! – сказав керівник обласної поліції Іван Іщенко.

Поліцейський офіцер Остерської громади – Олександр Приходько. Капітан поліції пройшов відповідне навчання за американською системою та 24/7 буде оберігати спокій 6300 місцевих жителів.

Поліцейські станції запрацювали також в Кіптівській (с. Прогрес), Новобілоуській (с. Старий Білоус), Малодівицькій, Варвинській, Гончарівській, Парафіївській, Талалаївській та Ічнянській територіальних громадах. 

Зокрема, у Кіптівській громаді  В’ячеслав Чаус та Іван Іщенко представили мешканцям громади поліцейського офіцера  Андрія Лісковича, а також оглянули приміщення самої станції. 

Варто зазначити, що за підтримки та коштом громад поліцейські станції оснащені всім необхідним для швидкого реагування на звернення громадян й профілактики правопорушень на території обслуговування. Для ефективного обслуговування населених пунктів громади придбали для своїх «шерифів» автомобілі.

За повідомленням  Головного управління
 Нацполіції у Чернігівській області