back

|

Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»

Український інститут книги (УІК) запрошує долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

Активності триватимуть з 16 до 24 березня, тобто охоплять Всесвітній день поезії (21 березня).

Мета акції — відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії — «Дім», а гасло — рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової — «Ріки незмінно течуть додому».

«Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім — це світло, котре гріє навіть тоді, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім — це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім — це Україна», — пишуть організатори акції.

Щодо інформаційної підтримки акції та потенційних партнерств можна звертатися на електронну пошту [email protected] до Ольги Шевчук-Клюжевої, начальниці відділу зв'язків із громадськістю Українського інституту книги.

Про перебіг тижня читання поезії УІК інформуватиме на сайті. Надалі заплановано провести ще кілька аналогічних акцій за різною тематикою впродовж року.

ГО Активне Суспільство України