back

Підвищення обороноздатності області, прозорість використання коштів на відбудову та інші актуальні питання: на брифінгу з В’ячеславом Чаусом

21-03-2024 | 17:13

В офіційному медіацентрі представників ЗМІ сьогодні зібрав начальник ОВА В’ячеслав Чаус. На брифінг винесені «гарячі» теми життєдіяльності області: стан справ у прикордонні та хід фортифікації; результати роботи робочої групи «Прозорість і підзвітність», хід реалізації проєкту за ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Як зауважив начальник ОВА, він та його профільний заступник періодично інспектують хід фортифікаційних робіт на різних ділянках кордону Чернігівщини.

«На зміцнення обороноздатності на кордоні Чернігівщини за розрахунками фахівців потрібно близько 1,5 млрд гривень. Значну частину вже отримали. Та роботи розпочали ще до надходження фінансів на рахунки. Станом на зараз укладено 64 договори з 5 підрядниками. Перед початком робіт проводиться обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. Роботу ускладнює постійна загроза обстрілів. Та попри це інженери-будівельники дуже вмотивовані, бо розуміють важливість своєї роботи», - зазначив начальник ОВА.

У жовтні минулого року при обласній військовій адміністрації розпочала діяльність робоча група «Прозорість і підзвітність». Серед основних завдань — контроль за оприлюдненням видатків та надходжень структурних підрозділів облдержадміністрації.

Уже цьогоріч було проведено 5 засідань робочої групи, проаналізовано майже дві тисячі закупівель. У найближчих планах робочої групи – збільшити залученість громадськості до відповідної роботи.

«Громадськість – це потужна сила. І її варто залучати до таких важливих завдань, як моніторинг використання коштів. Наразі робоча група на етапі підготовки меморандуму із відповідними ІГС», - акцентував начальник ОВА.

У розпалі на Чернігівщині проєкт за ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Наразі до ІІІ етапу пройшло 82 команди з різних куточків Чернігівщини. Уже проведено 426 ігор. Участь взяли 3564 дитини.

«Ми обов’язково переможемо. А що потім? Країну має розбудовувати і відбудовувати впевнене в собі, здорове покоління. Такі змагання – це про здоровий спосіб життя, про командний дух, про загартованість мети», - резюмував начальник ОВА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації