back

51 ноутбук від Німеччини – шести освітнім закладам Чернігівщини

08-04-2024 | 12:58

Девайси отримали сьогодні Борзнянська, Семенівська, Сновська, Корюківська, Новгород-Сіверська та Остерська ТГ.

Ініціатива втілена в життя Міністерством науки, культури та європейської інтеграції землі Мекленбург-Передня Померанія у співпраці з німецько-українською ГО «Nord Haus UA e.V.».

Засновниця останньої, Оксана Шоорлеммер, вперше приїхала до обласного центру, щоб власноруч передати ноутбуки представникам освітніх закладів.

«Земля Мекленбург-Передня Померанія – побратим Чернігівської області. І тому для нас важливо допомогти освітянам вашого регіону. Ми захоплюємося не тільки вашими вчителями, які продовжують навчання за будь-яких умов, а й взагалі системою освіти України. Адже при ковіді навчання в Німеччині зупинилося, а в Україні – продовжувалося онлайн», – наголосила представниця «Nord Haus UA е.V.».

Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА додав, що отримані девайси допоможуть організувати навчання як онлайн, так і в змішаному форматі. Адже ті школи, які знаходяться в безпосередній близькості до кордону і знаходяться під постійними обстрілами, потребують особливої уваги та підтримки.

За словами ж освітян, увага іноземних донорів допомагає вирішити багато проблем і дає сили боротися та працювати навіть під час війни.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації