back

У Сеньківці пройшов міжнародний молодіжний фестиваль «Славянское единство – 2008»

01-07-2008 | 12:37

28 червня у с. Сеньківка Городянського району на кордоні трьох слов’янських держав – України, Росії та Білорусі пройшов традиційний міжнародний молодіжний фестиваль «Славянское единство - 2008», господарем якого цього року була Росія.

Учасників та гостей свята біля Монументу Дружби вітали голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, міністр України у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко, губернатор Брянської області Микола Денін, голова Гомельського облвиконкому Олександр Якобсон та інші.

У своєму виступі Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що День молоді, в який традиційно проходить свято у Сеньківці, є святом спільним для трьох держав, яке ми відзначаємо одночасно і що особливо приємно – разом.

«Сьогодні молодь формується і живе у нових умовах. Вона має можливість вибору: у навчанні, у бізнесі, у політичній та громадській діяльності. Наше спільне завдання – створити умови для всебічного розвитку і самореалізації молодих людей. У центрі уваги – питання освіти і зайнятості, здорового способу життя, допомоги молодим сім’ям і організації оздоровлення, підтримки молодіжного руху», - підкреслив керівник області.

Він також відмітив динамічний розвиток взаємовигідних зв’язків між прикордонними областями трьох країн в рамках проекту «Єврорегіон «Дніпро», а також побажав учасникам та гостям фестивалю успішної реалізації творчих пошуків і високих помислів в ім’я процвітання наших країн.

Керівники областей вручили ключі від нових легкових автомобілів родинам Кошелєвих з Росії та Шишакових з Білорусі, у яких в цьому році народилося одразу троє дітей, а також родині Куценко зі Щорса Чернігівської області, які, виховуючи трьох власних дітей, в цьому році взяли на виховання ще сімох з Чернігівського дитячого притулку.

Після офіційної частини відбувся виступ авіаційної групи вищого пілотажу ВВС Росії «Русские витязи» та концерт Надєжди Кадишевої та гурту «Золотое кольцо».

Керівники областей та представники офіційних делегацій оглянули виставку-презентацію продукції, яку випускають підприємства Брянської області. Традиційно пройшли выступи творчих народних коллективів, виставки-продажи виробів декоративно-ужиткового мистецтва, торгові ярмарки Росії, Білорусі, України.