back

Чернігівщина розпочала підготовку до наступного навчального року

28-06-2024 | 09:06

Учора під керівництвом Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо завершення навчального року 2023/2024 і підготовки до наступного. В обговоренні взяв участь начальник ОВА В’ячеслав Чаус та його профільний заступник Жанна Шерстюк.

Учасники зібрання заслухали інформацію Міністра освіти і науки Оксена Лісового щодо відновлення освітніх закладів, забезпечення їх укриттями, забезпечення учнів підручниками й шкільними автобусами. За інформацією МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) — змішано.

Як зазначив В’ячеслав Чаус, в області  це 51%, 39% та 10%  школярів відповідно. На жаль, 19 шкіл за будь-яких умов лише дистанційно, бо за 20 км ворог.

Денис Шмигаль нагадав, що цьогоріч Уряд передбачив 2,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Частина цих коштів піде для 7 шкіл Чернігівщини, плюс один об’єкт перехідний. Також прикордоння області отримає підтримку від німецьких партнерів. 

Крім того, 1 млрд грн цьогоріч Уряд виділяє на придбання шкільних автобусів.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час наради поінформував про забезпечення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти.

Прем’єр-міністр дав завдання керівникам областей обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону.

Учасники наради приділили увагу питанню безбар’єрності в освітніх закладах.

Ще одна важлива тема — навчання українських дітей за кордоном.

«Маємо надати їм усі можливості для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною», — підкреслив Денис Шмигаль.

Серед іншого, обговорювалися з керівниками областей проблемні питання та рішення, що необхідні для гарантування безпечного освітнього процесу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації