back

Стратегія розвитку області, напружена ситуація з податковою та медична галузь – на порядку денному Громадської ради

22-05-2024 | 17:03

Чотири звернення розглянули сьогодні на засіданні Громадської ради, участь у якому взяв перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем.

Члени Громадської ради розглянули проєкти звернень до Президії Національної академії наук України та Президента НАНУ Анатолія  Загороднього, підготовлені Комітетом з питань етики та формування і реалізації державної політики. Йдеться про розробку довгострокової публічної науково обґрунтованої комплексної стратегії розвитку Чернігівської області.

А також звернення до Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України щодо необхідності зміни керівника ГУ ДПС у Чернігівській області.

«Влада області солідарна з громадськістю та підприємцями, тому однозначно  ми підтримуємо звернення», - зазначив Костянтин Мегем.

Також учасники зібрання обговорили звернення голови Чернігівської обласної організації Профспілок працівників охорони здоров’я України Павла Потапка стосовно відшкодування витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров'я Чернігівської обласної ради у 2024 році.

«Чернігівська область залишається єдиною з усіх областей України, де оплата комунальних послуг та енергоносіїв не закладені у видатки обласного бюджетПрезидента НАНУ Анатолія Загороднього, - зауважив голова Громадської ради Ігор Москаленко. - Президія вирішила звернутися з цього приводу до обласної військової адміністрації та обласної ради».

Костянтин Мегем зазначив, що ОДА знає про цю ситуацію, однак напружений бюджет цього року не дозволяє ухвалити  відповідне рішення. Натомість ОДА зверталася до Кабміну щодо впровадження «поліського коефіцієнту» при розрахунку фінансових потреб області.

Зазначені проєкти були детально опрацьовані членами Комітету спільно з представниками ОДА та погоджені на Президії Громадської ради.

Користуючись нагодою, Ігор Москаленко вручив Почесну Грамоту Чернігівської обласної ради голові Комітету з соціального захисту та волонтерської діяльності Громадської ради керівнику ГО «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних і безпритульних» Миколі Романову за багаторічну сумлінну працю, активну волонтерську діяльність та з нагоди 55-річчя від дня народження.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації