back

Як на повну використати потенціал молоді і жінок у відновленні та розвитку Чернігівщини: в обласному центрі стартував тренінг для громад

20-06-2024 | 14:36

Він організований ОВА спільно з Інститутом професійних трансформацій та розрахований на два дні активної роботи представників 18 ТГ регіону.

«Ми розуміємо, що наразі через воєнний стан багато молоді виїхало закордон. Ту, яка лишилася  в громадах необхідно мотивувати та залучати до відновлення Чернігівщини», – переконана Тетяна Шестаковська, ректорка Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права. – Це пілотний проєкт. Згодом з урахуванням результатів тренінгу будемо проводити такі заходи і для інших громад. Адже залученням молоді до процесів відбудови ми можемо досягти великих успіхів. А також завдяки підтримці жінок. Зараз чоловіки на фронті, а жінка має зрозуміти, що вона також важлива, що вона може займатися відбудовою та допомагати чоловікам у тилу».

Учасники заходу упродовж двох днів будуть вчитися як інтегрувати молодіжні та гендерні ініціативи до стратегій розвитку як регіону загалом, так і кожної окремої ТГ.

За словами радниці начальника ОВА Тетяни Ясочко, захід має на меті обмін досвідом, думками, ідеями стосовно підтримки молоді, жінок на місцях та варіантів їх залучення до відновлення Чернігівщини.

Серед тем тренінгу: залучення молоді до публічного управління у сфері молодіжної політики, ефективні методи комунікації з громадськістю щодо гендерних питань, забезпечення психоемоційної підтримки в умовах війни, інструменти реалізації гендерної політики.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації