07-08-2023 16:07

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МОРІВСЬК»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «МОРІВСЬК». Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ:  37864808

Юридична адреса: 17020, Чернігівська обл., Чернігівський р-н, с. Максим, вул. Чернігівська, 66, тел. 098-049-6728, [email protected]

ТОВ «МОРІВСЬК» планує отримати дозвіл на викиди для свого виробництва по збиранню зернових культур з полів, включаючи: відвантаження, тимчасове зберігання зернових культур для подальшої реалізації, розташованого за адресою: 17020, Чернігівська обл., Чернігівський р-н, с. Максим, вул. Чернігівська, 66. Об’єкт розташовано на одному майданчику.

Метою отримання дозволу забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарською діяльності, яка пов’язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі атмосферного повітря. Оцінка впливу на довкілля не проводилась, так як діяльність підприємства не відноситься до ст.3 ЗУ «Про ОВД», підприємство не відноситься до переліку видів діяльності.

На території майданчика знаходяться наступні дільниці: зерносклади №№1-4, комплекс з очистки-сушки зерна типу КЗС-50, майстерня, будинок механізаторів, вагова, їдальня, контора, опалювальні котлина твердому газовому паливі, заправка з ємностями зберігання дизпалива, бензину та ПРК.

На території підприємства на цей час знаходиться 33 джерела викидів, з яких до атмосферного повітря викидаються наступні забруднюючі речовини: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, оксид вуглецю, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом/пил легованої сталі, недиференційований за складом пил (аерозоль), пил абразивно-металевий, пил зерновий, сірководень, вуглеводні насичені С1219 (розчинник РПК-26511 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, акролеїн, бензин (нафтовий, малосірчистий, у перерахунку на вуглець).

Валовий викид складає: 1,6527 т/рік. Крім того, парникові гази:   діоксиду вуглецю  -  60,63 т/рік та оксиду діазоту - 0,00842 т/рік

Даний об’єкт відноситься до третьої групи та не підлягає постановці на Державний облік. На території об’єкта не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування,  на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів гранично допустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обгрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Чернігівської обласної державної адміністрації за адресою: 14000 м. Чернігів, вул. Шевченка, 7,  електронна пошта: [email protected]

Інформація для отримання дозволу (doc, 211 КБ)

ГО Активне Суспільство України