20-12-2023 11:43

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «НІЖИН АГРО»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «НІЖИН АГРО».

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ:  35195139

Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 16624, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Вертіївка, вул. Урожайна, 112, тел.. +38 (067)3560995, e-mail: [email protected]

Назва об’єкта / промислового майданчика: ТОВ «НІЖИН АГРО»;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Україна, 16624, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Вертіївка, вул. Урожайна, 112, 114

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: сільхозпідприємства ТОВ «НІЖИН АГРО», яке відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: ТОВ «НІЖИН АГРО» у 2021 році було розроблено Звіт з оцінки впливу на довкілля та було отримано Висновок з оцінки впливу на довкілля. № 56-202012297227/1 від 08.07.2021 року.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

ТОВ «НІЖИН АГРО» займається збиранням зернових культур з полів, включаючи: відвантаження, тимчасове зберігання зернових культур для подальшої реалізації.

Технологія виробництва складається з наступних технологічних операцій: з приймання, очистки, сушки та зберігання зернових та технічних культур; зберігання, ремонт та обслуговування автомобільної, тракторної техніки та іншого рухомого складу.

До складу підприємства входять: вагова,  зерносклади №№1-3, комплекс з очистки-сушки зерна типу КЗС-30: завальна яма, сепаратор, сушарки, бункер для зернових та технічних культур склад скрапленого газу, айстерня, ємності зберігання дизельного палива (3од.) об’ємом 25 м3 кожна, ємність зберігання дизельного палива, паливо роздавальна колонка ДТ, паливо роздавальна колонка ДТ, дизельний генератор, контора, їдальня, матеріальні склади;

Відомості щодо видів та обсягів викидів: На території підприємства на цей час знаходиться 25 джерела викидів, з яких до атмосферного повітря викидаються наступні забруднюючі речовини: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, оксид вуглецю, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом/пил легованої сталі, пил абразивний, пил зерновий, сірководень, вуглеводні насичені С1219 (розчинник РПК-26511 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, пропан, бутан. Валовий викид складає: 1,7274428 т/рік, без урахування парникових газів.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ТОВ  «НІЖИН АГРО» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ТОВ  «НІЖИН АГРО». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Чернігівської обласної військової адміністрації за адресою: 14000 м. Чернігів, вул. Шевченка, 7,  електронна пошта: [email protected]

Інформація для отримання дозволу (253 КБ, doc)

ГО Активне Суспільство України