22-12-2023 15:28

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІМ. ПРЯДКА» (ТОВ «ІМ.ПРЯДКА», ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 38744445, місцезнаходження суб’єкта господарювання: 16665, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Перемога, вул. Шевченка, 8, контактний номер телефону: тел. +38(067)473-87-67, Штанько Геннадій Миколайович, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: [email protected]) має намір отримати дозволи на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами для складу очистки насіння (склад), складів, зерносховища  (16665, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Перемога, вул. Шевченка, буд.  3А) та будинку механізаторів (офіс), зерносушильного комплексу, складу ПММ, гаражу, прохідної, тракторної майстерні, складу с/г машин (16665, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с. Перемога, вул. Молодіжна, буд.  9; 9А).

Мета отримання дозволу на викиди - визначення та регулювання викидів забруднюючих речовин (ЗР),які потрапляють в атмосферу при експлуатації технологічного обладнання, на отримання дозволу на викиди ЗР для існуючих об’єктів.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" підлягає оцінці впливу на довкілля: діяльність складу очистки насіння (склад), складів, зерносховища, будинку механізаторів (офіс), зерносушильного комплексу, складу ПММ, гаражу, прохідної, тракторної майстерні, складу с/г машин ТОВ «ІМ.ПРЯДКА» згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" не належить до переліку видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягає оцінці впливу на довкілля.  

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): на території складу очистки насіння (склад), складів, зерносховища джерелами надходження забруднюючих речовин до атмосферного повітря є склади зерна та піч груба.

Відомості щодо видів та обсягів викидів на території складу очистки насіння (склад), складів, зерносховища: вуглецю оксид - 0,236 т/рік, вуглецю діоксид – 1,584 т/рік, метан – 0,0001 т/рік, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок – 0,085 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]) – 0,086 т/рік, азоту(1) оксид (N2O) – 0,0001 т/рік, НМЛОС – 0,001 т/рік.

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): на території будинку механізаторів (офіс), зерносушильного комплексу, складу ПММ, гаражу, прохідної, тракторної майстерні, складу с/г машин джерелами надходження забруднюючих речовин до атмосферного повітря є піч груба, бокси для зберігання техніки, зварювальний пост, пропан-кисневий різак, заточний верстат, твердопаливні котли, камін, завальна яма, зерносушарка, оперативна ємність, батарейний циклон, бункери вивантаження зернових відходів, бункер отримання гранульованих пелет, БСХ-100, бункер вивантаження зернових культур, дизельгенератор, ємність, паливороздавальна колонка, бензиновий генератор.

Відомості щодо видів та обсягів викидів на території будинку механізаторів (офіс), зерносушильного комплексу, складу ПММ, гаражу, прохідної, тракторної майстерні, складу с/г машин: сажа - 0,002 т/рік, вуглецю оксид – 1,175 т/рік, вуглецю діоксид – 295,144 т/рік, метан – 0,031 т/рік, заліза оксид – 0,0012 т/рік, марганець та його сполуки – 0,00011 т/рік, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок – 1,158 т/рік, пил абразивний – 0,001 т/рік, пил металевий – 0,001 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]) – 0,879 т/рік, азоту(1) оксид (N2O) – 0,017 т/рік, ангідрид сірчистий – 0,554 т/рік, бензин нафтовий малосірчистий – 0,001 т/рік, вуглеводні насичені С12-С19 – 0,0142 т/рік, НМЛОС – 0,176 т/рік, бенз(а)пірен – 2Е-8 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: складу очистки насіння (склад), складів, зерносховища, будинку механізаторів (офіс), зерносушильного комплексу, складу ПММ, гаражу, прохідної, тракторної майстерні, складу с/г машин ТОВ «ІМ.ПРЯДКА» не має виробництв, що входять до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання та дотримання виконання природоохороних заходів щодо скорочення викидів викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищують встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не розробляються.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: на підприємстві не існують джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устатку­вання, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпеч­них забруднюючих речовин.

У зв‘язку з цим «Пропозиції щодо дозволених обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які віднесені до основних джерел викиду» - не розробляються.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди та строки подання зауважень та пропозицій: з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності даного підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту опублікування цього оголошення до Чернігівської обласної військової адміністрації за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, (0462) 67-50-71, e-mail: [email protected].

Інформація для отримання дозволу (657 КБ, pdf)

Інформація для отримання дозволу (1,35 МБ, pdf)

ГО Активне Суспільство України