08-01-2024 11:42

Товариство з обмеженою відповідальністю «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна» повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для діючого виробничого майданчика.

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання:  Товариство з обмеженою відповідальністю «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна» (ТОВ «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 35919521.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 01133,Україна, м.Київ, вул.Євгена Коновольця,32-Б, оф 1019, тел.: +38 095-02-79-837, e-mаil:[email protected]

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 17200, Україна, Чернігівська обл., Прилуцький район, смт Талалаївка, вул.Перемоги,6А.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами є дотримання  вимог статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Згідно  Закону  України  "Про  оцінку  впливу  на  довкілля" №  2059-VIII  від  23.05.2017  р.  та Постанови Кабінету Міністрів України №1010 від 13.12.2017  планова діяльність підприємства не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):  ТОВ «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна» спеціалізується на прийманні, очищенні, тимчасовому зберіганні зернових культур.

Майданчик впливає на атмосферне повітря за наступними факторами: за рахунок викидів продуктів згорання природного газу, викидів від зернозберігального та зернобробного обладнання, викидів від металообробного та  зварювального  обладнання, фарбувальних робіт. Від даного майданчика підприємства максимальні сумарні викиди забруднюючих речовин зі стаціонарних джерел забруднення навколишнього середовища складуть: Азоту діоксид – 0,562 т/рік; Вуглецю оксид  - 0,108 т/рік; Метан - 0,006 т/рік; Речовини у вигляді твердих суспендованих часток недиференційованих за складом - 1,9425090 т/рік; Пил абразивний – 0,019 т/рік, Пил металевий – 0,037 т/рік, Заліза оксид – 0,0003 т/рік, Марганець і його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю)  – 0,00003 т/рік, Сольвент нафта - 0,000051 т/рік; Уайт-спірит - 0,000101 т/рік; Азоту (1) оксид - 0,001 т/рік; Вуглецю діоксид  - 375,572 т/рік. Залпові викиди відсутні.

ТОВ «КОФКО АГРІ РЕСОРСІЗ Україна» належить до третьої групи – це об'єкти, які не беруться на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

На території об’єкта, відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела). Джерела викидів, що розглядаються, відносяться до інших джерел викидів.

Підприємством запроваджуються заходи щодо запобігання перевищенню встановлених нормативів ГДВ у процесі виробництва.  Заходи щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах не розробляються оскільки дане підприємство розташоване в населеному пункті де Державною гідрометеорологічною службою України проведення прогнозування несприятливих метеорологічних умов  не проводиться та не планується проводити. Заходи щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря не розробляються оскільки дане підприємство не включено до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від майданчика підприємства не перевищують нормативів ГДВ, установлених законодавством України,  тому  Заходи щодо досягнення встановлених нормативів ГДВ для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин та Заходи щодо запобігання перевищенню встановлених нормативів граничнодопустимих викидів у процесі виробництва не плануються. Аварійні та залпові викиди на майданчику підприємстві відсутні, тому Заходи  щодо обмеження обсягів цих викидів  не передбачаються. Перевищень  ГДК на межі житлової забудови не відбувається,  тому інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не розробляються.  На випадок остаточного припинення діяльності, пов'язаної з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря передбачені заходи по  приведенню місця діяльності у задовільний стан.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів відбувається за власні кошти підприємства.

Дозволені обсяги викидів забруднюючих речовин  в атмосферне повітря встановлені у відповідності з наказом Мінприроди від 27.06.2006 № 309 з врахуванням комбінованого підходу регулювання викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами. Проведений аналіз відповідності фактичних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря встановленим законодавчим вимогам в розрізі виробничих, технологічних процесів і устаткування свідчить про те, що викиди всіх забруднюючих речовин відповідають встановленим нормативам тому негативного впливу на елементи навколишнього середовища даний майданчик не чинитиме і не вплине на санітарно-гігієнічну ситуацію в зоні постійного проживання населення.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають та дотримуються всіх установлених вимог чинного законодавства України.

Для одержання додаткової інформації прохання звертатися на підприємство за телефоном +38 (050) 392 32 36 або до розробника документів +38 (066) 465-22-80.

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди з питань охорони навколишнього природного середовища можуть надсилатися до Чернігівської обласної військової адміністрації на адресу: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7; тел. (0462) 67-50-71, (0462) 67-50-24, e-mail: [email protected]. Зауваження та пропозиції приймаються до розгляду протягом 30 календарних днів з дати опублікування повідомлення в місцевих друкованих засобах масової інформації.

Інформація для отримання дозволу (743 КБ, pdf)

ГО Активне Суспільство України