back

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: в Тупичівській громаді змагались за вихід до третього етапу

22-03-2024 | 16:24

На Чернігівщині триває другий етап реалізації ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці представлять громади на третьому районному рівні.

Сьогодні це право у змаганнях з волейболу виборювали учні Тупичівського ліцею (команда «Отамани») та Вихвостівської гімназії (команда «Вояжер»).

«Тупичівська громада носить звання кращої спортивної громади області. Мене переповнює почуття гордості за те, що у цей непростий час ми проводимо такі патріотичні командні змагання. Дуже приємно, що сьогодні підростаюче покоління працює, змагається, тренується. Ми завжди намагаємось підтримувати дітей у цьому», – зазначила Тупичівський сільський голова Лариса Шовкова.

«Ми всі любимо займатися волейболом, завжди із задоволенням приходимо на тренування. Тому сьогодні сподіваємось отримати гарний результат – вибороти перше місце», – розповів капітан команди «Отамани» Євгеній.

Наполегливість дала свої плоди – саме його команда і здобула перемогу з рахунком 2:0.

Загалом на участь у другому етапі змагань в межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» зареєструвались 569 команд з 229 шкіл області. Це показує зацікавленість серед школярів та керівництва навчальних закладів.

«Ці змагання показали, що діти дуже давно чекали на такі активності. На жаль, період ковіду та повномасштабного вторгнення забрав у них можливість змагатися, радіти, займатися командними видами спорту. Зараз ми відновлюємо такі активності. Адже це підтримка не тільки фізичного, а й емоційного здоров’я», – зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації