back

Група «Прозорість і підзвітність» аналізує роботу підрядників

03-07-2024 | 11:51

У межах діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглянуто звернення голови Громадської спілки «Аналітичний центр «Майбутнє» Віталія  Чумаченка стосовно використання коштів державного бюджету, виділених ТОВ «Будвендор» на суму понад 97 млн грн для ліквідації наслідків збройної агресії та відновлення інфраструктури в умовах воєнного стану.

Так, за результатами проведених відкритих торгів, між Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області та ТОВ «Будвендор» укладено договори щодо капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в селі Ягідне Іванівської громади та дитячого садка «Лісова казка» в селищі Гончарівське, а також реконструкції їдальні Іванівського ліцею.

Роботи на об’єктах тривають і мають бути завершені до кінця 2024 року. Втім самі темпи виконання, що фіксує Служба відновлення області, повільні. Серед причин є як суб’єктивні, так і об’єктивні фактори. Відтак, за роботою підрядника ТОВ «Будвендор» – посилений контроль з боку Служби відновлення області та облдержадміністрації.

Крім того, Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ОДА на постійній основі проводить моніторинг та аналіз закупівель, що здійснені структурними підрозділами ОДА, громадами області, а також комунальними закладами обласного підпорядкування.

Працює електронна пошта [email protected], на яку можна надсилати повідомлення про корупційні чи пов’язані з корупцією випадки. Такі повідомлення обов’язково будуть розглянуті членами робочої групи «Прозорість і підзвітність».

За повідомленням робочої групи «Прозорість і підзвітність».
На фото – дитячий садок «Лісова казка» в Гончарівському