back

Стартувала реєстрація на сьомий Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

03-07-2024 | 13:49

Кожного року тисячі українців беруть участь в забігу, щоб вшанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої країни під час російсько-української війни. Ініціативу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» започаткував у 2018 році разом з однодумцями Олег Дурмасенко – батько загиблого Героя.

Реєстрація на цьогорічний забіг розпочалася сьогодні. Про це повідомили спікери під час тематичного брифінгу в медіацентрі ОВА.

Крім основної мети – вшанування пам’яті полеглих воїнів, забіг має низку інших завдань.

«Це створення позитивного іміджу ветеранів, формування та розвиток в громадянському суспільстві основ самореалізації серед ветеранів. А ще – популяризація серед ветеранів здорового способу життя, пропаганда спортивної реабілітації, підтримка родин загиблих воїнів, нинішніх ветеранів та військовослужбовців, патріотичне виховання дітей і нації в цілому, реалізація державної політики у сфері вшанування. Адже воїни живуть доти, доки ми про них пам’ятаємо», – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Іван Ващенко.

Цьогоріч забіг відбудеться у суботу, 31 серпня.

«Кожен при реєстрації обирає свою дистанцію (2, 5 чи 10 км) і локацію, де бігтиме. На отриманому номері буде зазначено ім’я Героя, в пам’ять про якого бігтиме учасник. Цього року ми будемо проводити забіг у форматі онлайн. Доступною буде і реєстрація для всіх охочих за кордоном. Наголошую: це не змагання, всі переможці», – розповів директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА Андрій Шемець.

Спікер порекомендував потенційним учасникам звернути увагу на погодні умови, а відтак – уважно обрати локацію для бігу. Обов’язково – розминка і зручне взуття, а ще з собою мати воду для пиття.

Якщо ви не можете самостійно визначитися з іменем загиблого захисника чи захисниці, пропонуємо до уваги тематичні сторінки  пам’яті:

У разі виникнення питань при реєстрації можна звертатися за технічною підтримкою – [email protected], з організаційних питань – [email protected] чи за тел.: +38 093 503 72 88. 

Посилання на реєстрацію в забігу – https://timer.newrun.com.ua/event/121.

Організатори забігу – Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України за участі обласних та Київської міської військових адміністрацій, Міністерством оборони України, Міністерством закордонних справ України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, Національним музеєм Революції Гідності, ГС “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”, ГО “Славетні епохи України”, ГО “Незламні Матері України”, ГО “Асоціація медиків Революції Гідності”, ВГО “Легіон АТО”, ГС “Труханів острів”.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації